Leegstandbeheer

Antikraak woningen

Bureau voor Tijdelijke Bewoning B.V. beheert leegstaand vastgoed in Amsterdam en omgeving en het grootste gedeelte daarvan is bestemd voor bewoning door beheerders. Deze beheerders zijn in de meeste gevallen studenten en worden ingezet met als doel om het leegstaande vastgoed te beschermen tegen alle risico´s die dit met zich meebrengt. Een ander doel is om de beheerders van goedkope woonruimte te voorzien en zo een oplossing te zijn voor het tekort aan studenten woningen.
Antikraak wonen is erg goedkoop en voor het gebruik betaalt de beheerder geen huur, maar een vergoeding van de kosten. De woonruimte die wij aanbieden is zelfstandig of onzelfstandig en in het laatste geval zullen de bewoners vaak de sanitaire voorzieningen moeten delen.

De duur van de Antikraak woningen is altijd van tijdelijke aard en kan variëren van een enkele maand tot jaren. Een opzegging van de gesloten overeenkomst wordt minimaal twee weken voor de oplevering schriftelijk opgestuurd. De eigenaar heeft dan in de meeste gevallen al een herbestemming gevonden voor het object en zal dan verlangen dat de woonruimte schoon, leeg en volledig ontruimd zal worden opgeleverd in de oorspronkelijke staat. Op het moment van de opzegging gaan wij als Bureau voor Tijdelijke Bewoning B.V. kijken of wij de bewoner een vervangende woonruimte kunnen aanbieden, maar een garantie kunnen we niet geven.

Tijdelijke Bedrijfsruimtes (of Ateliers)

Er zijn in Amsterdam en omgeving talloze panden die leegstaan en waar nog geen herbestemming voor is gevonden. Deze grote leegstaande panden lenen zich uitstekend voor het tijdelijk huisvesten van startende ondernemers en kunstenaarsateliers. Tijdelijke bedrijfshuisvesting is een mooi alternatief voor Antikraak bewoning en geeft de ondernemer(s) die op zoek zijn naar een goedkope ruimte de kans om hun werk of hobby uit te kunnen oefenen. Wij als Bureau voor Tijdelijke Bewoning B.V. geven dit leegstaande vastgoed niet alleen een nieuwe bedrijfsmatige bestemming, maar ook een maatschappelijke invulling.

Op dit moment kunt u zich niet meer aanmelden. Inschrijven kan eventueel op een later moment.